Εκπαιδευση σκυλου - Μάθετε στο σκύλο σας τις 4 βασικές εντολες!

Εκπαιδευση σκυλου - Μάθετε στο σκύλο σας τις 4 βασικές εντολες!


Αν θέλετε να γνωρίσετε το σκύλο σας και να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η συμβίωση μαζί του τότε πρέπει να του μάθετε τις τέσσερις βασικές εντολές που ακολουθούν:

1. Εντολή "Κάθισε":
 Κρατήστε μια μικρή ‘λιχουδιά’ σε κοντινή απόσταση από την μύτη του σκύλου σας. Ανεβάστε αργά την ‘λιχουδιά’ πάνω από το κεφάλι του ώστε τα μάτια του να την ακολουθούν. Όσο αρχίζει να κάθεται ο σκύλος σας λέτε του ‘κάτσε’. Απ’ τη στιγμή που καθίσει κανονικά δώστε του τη λιχουδιά και επιβραβεύστε τον. Αν ο σκύλος σας πηδήξει προς την λιχουδιά τότε ίσως τη κρατάτε αρκετά ψηλά. Αν επιμένει να μην κάθεται εκπαιδεύστε τον κοντά σ’ ένα τοίχο ώστε να είναι περιορισμένες οι κινήσεις του. 

2. Εντολή “Κάτω”: 
Ξεκινήστε με τον σκύλο σας να κάθεται μπροστά σας. Κρατήστε τη ‘λιχουδιά στο πάτωμα, κοντά στο σώμα του. Μετακινήστε αργά την 'λιχουδιά’ μακριά από τον σκύλο σας ώστε ν’ αρχίσει να σέρνεται προς αυτή και να την ακολουθεί. Όταν ξεκινήσει να σέρνεται λέτε του ‘κάτω’. Απ’ τη στιγμή που ο σκύλος μείνει κάτω, δώστε του τη λιχουδιά κι επιβραβεύστε τον. Αν ο σκύλος σας δεν μείνει κάτω δοκιμάστε το ξανά και έχετε υπ’ όψιν σας πως η συγκεκριμένη εντολή ίσως σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να τη μάθει. 

3. Εντολή “Σήκω”:
Ξεκινήστε με τον σκύλο σας να κάθεται μπροστά σας. Μετακινήστε αργά τη λιχουδιά προς το σώμα σας και κάντε ένα βήμα πίσω. Ο σκύλος σας φυσιολογικά θα σηκωθεί για ν’ ακολουθήσει τη λιχουδιά. Όταν αρχίσει να σηκώνεται λέτε του ‘σήκω’ ή ‘πάνω’. Όταν σηκωθεί δώστε του τη λιχουδιά κι επιβραβεύστε τον. 

4. “Κάθισε” από “κάτω”:
Ξεκινήστε με τον σκύλο σας να κάθεται μπροστά σας.. Κρατήστε μια μικρή ‘λιχουδιά’ σε κοντινή απόσταση από την μύτη του σκύλου σας και μετακινήστε τη αργά πάνω από το κεφάλι του. Ο σκύλος σας φυσιολογικά θ’ αρχίσει να σηκώνεται προς τη λιχουδιά. Απ’ τη στιγμή που αρχίσει να κάθεται λέτε του ‘κάθισε’ και δώστε του τη λιχουδιά μόλις καθίσει οριστικά επιβραβεύοντας τον.

Προσοχή - Διαβάστε για το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι:

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair