Τα ξηρά φύκια της παραλίας είναι επικίνδυνα για το σκύλο!

διατροφη σκυλου

Τα ξηρά φύκια της παραλίας είναι επικίνδυνα για το σκύλο!


Σύμφωνα με τον Glen WatsonΚτηνίατρος, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η κατάποση ξηρών φυκιών σε παραλίες από σκύλους...

Η κατάποση των φυκιών μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους τετράποδους φίλους μας, αφού τα φύκια διογκώνονται στο στομάχι του σκύλου και τον οδηγούν, αν δεν αφαιρεθούν εγκαίρως μέσο εγχείρισης, σε θάνατο!

Ο σκύλος ο οποίος θα βρεθεί στην παραλία ενδέχεται να καταπίει τα φύκια, τις περισσότερες φορές δίχως καν να τα μασήσει. Τα υγρά του πεπτικού του συστήματος έχουν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των αρχικώς ξηρών, συρρικνωμένων φυκιών τα οποία, κατόπιν, φράζουν ή και τελικώς τρυπούν το έντερό τους με αποτέλεσμα την απελευθέρωση δηλητηριωδών πεπτικών υγρών στο σώμα του σκύλου.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων της κατάποσης φυκιών από έναν σκύλο μπορεί να αρχίσει μέσα σε λίγες ώρες. Στα συμπτώματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο εμετός, η διάρροια, η απώλεια όρεξης κλπ ακολουθούμενα από σημάδια κατάθλιψης ή και τρέμουλο στον σκύλο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πάρετε τον σκύλο σας μαζί στην παραλία έχετε το νου σας και μη του επιτρέψετε να βάλει στο σώμα του τα τυχόν ξηρά φύκια που θα βρει μπροστά του!

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair