Περιποίηση των νυχιών του σκύλου

περιποιηση σκυλου

Περιποίηση των νυχιών του σκύλου


Η περιποίηση των νυχιών είναι μία διαδικασία που τόσο οι σκύλοι όσο και οι ιδιοκτήτες τους θα θέλανε να αποφύγουν. Οι περισσότεροι σκύλοι δυσανασχετούν ακόμα και στο απλό άγγιγμα της πατούσας τους πόσο μάλλον όταν τα νύχια τους κόβονται πολύ κοντά και πονάνε. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες νιώθουν άβολα με τη διαδικασία της περιποίησης των νυχιών του σκύλου τους, κυρίως επειδή φοβούνται μην τον πονέσουν. 

Ο σκύλος θα αναπτύξει φόβο για το κόψιμο των νυχιών του μόνο εάν βιώσει πόνο από αυτή τη διαδικασία. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό είναι να μάθετε πώς να κόβετε σωστά τα νύχια του σκύλου σας και να εξασκηθείτε με προσοχή. Ιδανικά θα έπρεπε ένας κτηνίατρος να σας δείξει πώς να κόβετε σωστά τα νύχια του. Στα περισσότερα σκυλιά τα νύχια πρέπει να κόβονται μία φορά το μήνα αλλά κάποια σκυλιά μπορεί να χρειάζονται λιγότερες ή και περισσότερες φορές αναλόγως με το πόσο σύντομα μακραίνουν τα νύχια του.

 Η μη περιποίηση των νυχιών του σκύλου σας εγκυμονεί κινδύνους κυρίως γιατί μπορεί να μακρύνουν πολύ, να γυρίσουν προς τα κάτω και να συνεχίσουν να μεγαλώνουν μέσα στην πατούσα του προκαλώντας του πόνο και σοβαρές μολύνσεις. Ακόμη όμως και να μην φτάσουν σε τέτοιο σημείο, τα μακριά νύχια δυσκολεύουν το σκύλο στο περπάτημα ιδίως σε λείες επιφάνειες.

Διαβάστε για την περιποίηση των ματιών του σκύλου:
http://skylos4you.blogspot.gr/2014/12/blog-post_21.html

Διαβάστε πως να κάνετε μπάνιο το σκύλο σας:
http://skylos4you.blogspot.gr/2015/01/blog-post_43.html

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair