Οι 10 ρατσες σκυλων που αποβάλλουν το λιγότερο τρίχωμα

Οι 10 ρατσες σκυλων που αποβάλλουν το λιγότερο τρίχωμα

Μόνο και μόνο επειδή αγαπάτε τα σκυλιά δεν σημαίνει ότι αγαπάτε και τη γούνα τους σε όλο το σπίτι. Άλλωστε, ποιος θέλει να κάθεται σε ένα καναπέ με τρίχες ή να σκουπίζει αρκετά συχνά; Και αν έχετε αλλεργίες, ένας σκύλος που αποβάλλει πολύ τρίχωμα μπορεί να σας προκαλέσει φτερνίσματα, δύσπνοια ή κάποιο δυσάρεστο εξάνθημα – δεν είναι διασκέδαση.
Έτσι, ποιες είναι οι ράτσες σκύλων που αποβάλλουν το λιγότερο τρίχωμα;
Animalcity.gr - Italian Greyhound1. Ιταλικό λαγωνικό (Italian Greyhound). Αυτή η ράτσα σκύλου δεν χρειάζεται καθόλου περιποίηση και μετά βίας αποβάλλει λίγο τρίχωμα. Στη πραγματικότητα, με έναν τέτοιο σκύλο, η μεγαλύτερη ανησυχία σας θα είναι να το κρατάτε ζεστό το χειμώνα.

 Animalcity.gr - Yorkshire Terrier Icon2. Γιορκσάιρ Τεριέ (Yorkshire Terrier). Αυτό το αξιολάτρευτο μικρούλι μπορεί να έχει ένα τρίχωμα που μεγαλώνει ασταμάτητα, αλλά ρίχνει μόνο ένα μικρό ποσοστό.

Lowchen3. Λέβχεν (Lowchen). Στα Γερμανικά σημαίνει «μικρό λιοντάρι», τα Λέβχεν έχουν μακρύ και θαμνώδες τρίχωμα που θυμίζει χαίτη λιονταριού. Θα εκπλαγείτε καθώς αυτή η ράτσα σκύλου θεωρείται πράγματι υποαλλεργική και σπάνια ρίχνει το τρίχωμά της.

Animalcity.gr - Brussels Griffon Icon4. Γκριφόν Βρυξελλών (Brussels Griffon). Τα Γκριφόν Βρυξελλών είναι πρωταθλητές σε αυτή τη λίστα. Χάνουν το τρίχωμά τους μόνο κατά τη διάρκεια του καλλωπισμού.

Animalcity.gr - Komondor Icon5. Κόμοντορ (Komondor). Οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν ένα Komondor γελούν με δυσπιστία στο ότι είναι μια φυλή που αποβάλλει ελάχιστο τρίχωμα. Αν και το παλτό τους και είναι ένα από τα παχύτερα που θα δει ποτέ κανείς σε ένα σκύλο, οι τρίχες του είναι πολύ δύσκολο να πέσουν.
Animalcity.gr - Portuguese Water Dog Icon6. Πορτογαλικός σκύλος νερού (Portuguese Water Dog). Αν και αυτή η ράτσα δεν αποβάλλει αρκετό τρίχωμα, οι Πορτογαλικοί σκύλου νερού χρειάζονται τακτική περιποίηση καθώς το παλτό τους δεν σταματάει να μεγαλώνει.
Animalcity.gr - Bichon Frise Icon7. Μπισόν Φριζέ (Bichon Frise). Με αυτά τα χαριτωμένα κουταβάκια δεν θα ανησυχείτε για τις τρίχες στο πάτωμα. Βέβαια, τα Μπισόν Φριζέ χρειάζονται καλλωπισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να κρατήσετε το παλτό τους διαχειρίσιμο.

Animalcity.gr - Poodle Icon8. Κανίς (Poodle). Τα Κανίς είναι γνωστά ανάμεσα στις ράτσες σκύλων για το σγουρό τους τρίχωμα και έχουν από τη φύση τους χαμηλά αλλεργιογόνα γι” αυτό και χρησιμοποιήθηκαν για την αναπαραγωγή πολλών από τα πιο δημοφιλή υποαλλεργικά σκυλιά.

Animalcity.gr - Chinese Crested Icon9. Κινεζικός Λοφιοφόρος (Chinese Crested). Με ένα τέτοιο σκύλο δεν θα έρθετε ποτέ αντιμέτωποι με τρίχες εφ’όσον είστε πρόθυμοι για τακτική περιποίηση. Επιπλέον, αυτή η άτριχη φυλή λένε πως είναι πιο υποαλλεργική από όλες τις υπόλοιπες ράτσες σκύλων εκεί έξω.

Animalcity.gr - Xoloitzcuintle Icon10. Χόλο (Xoloitzcuintle). Κοινώς γνωστοί ως οι άτριχοι σκύλοι του Μεξικού, αυτή η ράτσα σκύλου έχει ολόκληρη ποικιλία από διαφορετικό τρίχωμα. Όποιο όμως και αν επιλέξετε, η αποβολλή τρίχας θα είναι ελάχιστη και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου περιποίηση.

Αυτές ήταν λοιπόν οι 10 ρατσες σκυλων που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τη χαρά της ζωής με ένα σκύλο, χωρίς να σκέφτεστε τις τρίχες στο σπίτι. Απλώς να θυμάστε πως αυτό δεν είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Μόνο και μόνο επειδή δεν αποβάλλουν πολύ τρίχωμα οι συγκεκριμένες ράτσες σκύλων, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι υποαλλεργικές. Εάν δεν είστε σίγουροι, μιλήστε με ένα κτηνίατρο στην περιοχή σας.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair