Από τι προκαλείτε ο εμετος του σκύλου;

εμετος

Από τι προκαλείτε ο εμετος του σκύλου;

Ο εμετός παρατηρείται αρκετά συχνά σε σκύλους κάθε ηλικίας, ωστόσο τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Απο τι προκαλείτε ο εμετος:

1. Οξεία γαστρίτιδα: Το στομάχι του σκύλου σας είναι ερεθισμένο και η τροφή του σκύλου μπορεί να ερέθισε ακόμα περισσότερο το στομάχι με αποτέλεσμα τον εμετό. Ο εμετός σε αυτή την περίπτωση μπορεί να οφείλεται και σε κάποια βακτηριακή λοίμωξη. Εάν παρατηρήσετε συχνό εμετό επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Αυτό που βοηθάει στην προκειμένη περίπτωση είναι η κατάργηση των τροφίμων για 24 ώρες. Από τη στιγμή που ο εμετός υποχωρεί χορηγείτε στον σκύλο σας ρύζι ή κοτόπουλο και σταδιακά το επαναφέρετε στην κανονικά του διατροφική ρουτίνα. 
 
2. Χρόνια γαστρίτιδα: Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Η χρόνια γαστρίτιδα μπορεί να προκληθεί από φάρμακα, άγχος ή ανισορροπία των ηλεκτρολυτών, μπορεί επίσης να είναι ένα σύμπτωμα ασθενειών που περιλαμβάνουν το ήπαρ , τα νεφρά ή το πάγκρεας. Εφόσον ο εμετός δεν υποχωρεί επιβάλλεται να εξετάσετε το σκύλο σας καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι σοβαρά άρρωστο. Ενδείξεις που σας κρούουν το καμπανάκι είναι ο χρόνιος εμετός και περιττώματα/εμετός με αίμα. 

3. Διατροφή: Ο λόγος που ο σκύλος σας κάνει εμετό μπορεί να είναι πολύ απλός. Μήπως έφαγε γρήγορα ή περισσότερο από όσο ήταν ανάγκη? Δοκιμάστε να ταίζετε το σκύλο σας με μικρότερες ποσότητες και αυξήστε τη συχνότητα. Επίσης, αποφύγετε για λίγο διάστημα τροφές πλούσιες σε λιπαρά καθώς ο σκύλος σας μπορεί να μην τις αντέχει. 

4. Παράσιτα: Διαφόρων ειδών παράσιτα στον οργανισμό του σκύλου σας μπορούν να του προκαλέσουν εμετό. Γι’ αυτό το λόγο ο κτηνίατρος σας θα σας χορηγήσει τα απαραίτητα ώστε ο σκύλος σας να αποπαρασιτωθεί και να απαλλαγεί από τους εμετούς.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair