,

Πνευματική άσκηση σκύλου!

Πνευματική άσκηση σκύλου!


Η πνευματική υγεία του σκύλου σου είναι το ίδιο σημαντική με την σωματική και συναισθηματική του υγεία. Ο σκύλος δεν είναι χαζό ζώο, παρόλα αυτά χωρίς πνευματική άσκηση το μυαλό του "γίνεται τεμπέλικο". Είναι πολύ σημαντικό να αναπτύξεις την διανοητική ικανότητα του σκύλου σου. Όσο πιο έξυπνο είναι τόσο πιο εύκολα θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί σου...

Μερικές ιδέες για τη πνευματική άσκηση του σκύλου:

1. Να του μάθεις Τις τέσσερις βασικές εντολές:

2. Μάθετε στο σκύλο να δίνει το χέρι του:

3. Κρύψε και παρακίνησε τον σκύλο σου να βρει την κρυμμένη τροφή:

Μία απλή άσκηση είναι η εξής: Πάρε μία παλιά πετσέτα που δεν χρειάζεσαι και άπλωσε την στο πάτωμα μπροστά στο σκύλο σου. Πάρε ένα κομματάκι ξηρή τροφή, βάλε να την μυρίσει και τοποθέτησε την κάτω από την πετσέτα, στην άκρη, στην πλευρά που είναι μπροστά του. Παρακίνησε τον σκύλο σου να μυρίσει και να πάρει τη τροφή. Εάν τα καταφέρει με την πρώτη, άρχισε να μετακινείς την τροφή όλο και σε πιο μεγάλη απόσταση κάτω από την πετσέτα. Να έχεις υπομονή και να επιβραβεύεις τον σκύλο σου κάθε φορά που βρίσκει την τροφή. Μπορείς να κάνεις το ίδιο τυλίγοντας τη πετσέτα και τοποθετώντας τροφή κατά μήκος. Το ζητούμενο είναι να ξετυλίξει ο σκύλος την πετσέτα και να φάει τη τροφή. Στην αρχή να το κάνεις όσο πιο εύκολο για τον σκύλο γίνεται και να δυσκολεύεις την άσκηση σιγά-σιγά. 

4. Το παιχνίδι "Fetch" είναι μια καλή σωματική και πνευματική άσκηση. Είναι από τα πιο κλασικά παιχνίδια, που πετάς κάτι στον σκύλο κι εκείνος σου το φέρνει πίσω.

5. Κάνε μία επίσκεψη στο σπίτι ενός φίλου που έχει κι αυτός σκύλο. Αφήστε τα σκυλιά σας να παίξουν μεταξύ τους ή δώστε τους παιχνίδια που θα εξερευνήσουν μαζί, ενώ εσείς πίνεται το καφές σας.

6. Υπάρχουν και άλλα παιχνίδια που ο σκύλος θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το μυαλό του. Δείτε μερικά στα παρακάτω βίντεο...


 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair