Τριχωμα σκυλου - Τα πάντα για τη περιποίησή του!

τριχωμα σκυλου

Τριχωμα σκυλου - Τα πάντα για τη περιποίησή του!


Η περιποίηση του τριχώματος είναι απαραίτητη, γιατί εκτός των άλλων αποτελεί προϋπόθεση για την υγεία του σκύλου σας.. 

Η περιποίηση πρέπει να ξεκινήσει στην ηλικία των 5 ή 6 μηνών, αν και οι ράτσες με το σκληρό τρίχωμα μπορεί να κουρεύονται λίγο γύρω από το κεφάλι και την ουρά γύρω στους 4 μήνες. 

Περιποίηση ανά τύπο τριχώματος:

1. Μακρύ τρίχωμα: Βουρτσίστε το τρίχωμα προς τα εμπρός στο κεφάλι και τους ώμους και μετά χτενίστε το προς τα πίσω. Βουρτσίστε τα πλευρά ακολουθώντας τη γραμμή των μαλλιών. Χρειάζεται περισσότερο χτένισμα όταν ο σκύλος ρίχνεις τις τρίχες του. Το λούσιμο γίνεται την άνοιξη και το φθινόπωρο με πρόσθετο σαμπουάν για ξηρό δέρμα και κατά την διάρκεια του χρόνου αν είναι απαραίτητο. 

2. Μεταξένιο τρίχωμα: Χρειάζεται μεγάλη περιποίηση. Στα λαγωνικά του Αφγανιστάν, στους Σπάνιελ και στους Σέτερ πρέπει να βγάζουμε τις νεκρές τρίχες και να τους κάνουμε μπάνιο κάθε τρεις μήνες. Οι Τεριέ Γιορκσάιρ, οι Σπάνιελ και τα Τεριέ της Μάλτας θέλουν κούρεμα 4 φορές τον χρόνο. Κόψτε τις πρόσθετες τρίχες στ’ αυτιά και τις πατούσες των Σπάνιελ για να διατηρούνται καθαρά. 

3. Λείο τρίχωμα: Είναι οι ράτσες με την πιο εύκολη περιποίηση. Τον μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ειδικό γάντι για τα κοντά τριχώματα (Χουϊπετ,, Μπόξερ και λειότριχο Ντάτσχουντ), ενώ για τα άλλα μια χτένα και μια σκληρή βούρτσα. Μην κάνετε πολύ συχνά μπάνιο στους σκύλους αυτούς, γιατί μετά από κάθε μπάνιο χρειάζεται να περάσουν 6 βδομάδες για να αναπληρωθεί το φυσικό λάδι στο τρίχωμα. 

4. Κατσαρό τρίχωμα που δεν πέφτει: Αν και δε μαδάνε οι σκύλοι αυτοί χρειάζονται ένα μικρό κούρεμα και μπάνιο, περίπου κάθε δύο μήνες. Εξετάστε συχνά τα’ αυτιά και βγάλτε με τσιμπιδάκι τις παραπανίσιες τρίχες που φυτρώνουν στον ακουστικό πόρο (μην χρησιμοποιείτε ψαλίδι). Το κούρεμα αυτών των ρατσών πρέπει να γίνει για πρώτη φορά όταν τα κουτάβια είναι 14-15 εβδομάδων. 

5. Σκληρά τριχώματα: Χτενίζετε πάρα πολύ τους σκύλος αυτούς για να μην μπερδευτεί το τρίχωμα, εκτός και αν τους κουρεύετε με μηχανή κάθε 6-8 εβδομάδες. Περιποιηθείτε και κόψτε τις τρίχες που περισσεύουν γύρω από τα μάτια και τα αυτιά με ψαλίδι χωρίς μυτερές άκρες. Μετά την περιποίηση ξύστε το τρίχωμα. Κάντε μπάνιο στο ζώο κάθε 3-4 μήνες. 

6. Ασυνήθιστα τριχώματα: Βρίσκονται σε μερικές εξωτικές ράτσες και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από ειδικό. Το τρίχωμα σκύλων όπως το Ουγγρικό Πούλι κρέμεται σε κορδόνια και δεν πρέπει να χτενίζεται όταν ο σκύλος εκτίθεται σε επιδείξεις. Ακόμη και οι ράτσες που ουσιαστικά δεν έχουν τρίχες όπως ο Μεξικάνικος Άτριχος Σκύλος, απαιτούν τακτικό απαλό βούρτσισμα και χτένισμα.

Πόσο σημαντικό είναι το βούρτσισμα και πια είναι τα ωφέλει:

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair