Δαγκωμα σκυλου από άλλο σκύλο, πως να φροντίσετε το ζωάκι σας!

Δαγκωμα σκυλου

Δαγκωμα σκυλου


Οι καυγάδες μεταξύ σκύλων είναι αρκετά συχνοί. Δείτε ποια πρέπει να είναι η δική σας αντίδραση ώστε να φροντίσετε το ζωάκι σας μετά από κάποιο δαγκωμα σκυλου :

1. Μετά από ένα καυγά πρέπει να ελέγξετε το σκύλο σας γιατί μπορεί αρχικά να φαίνεται ανέπαφος. Πολλά δαγκώματα όμως δημιουργούν τρύπες στο σώμα του σκύλου και χρειάζονται μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει η αιμορραγία. 

2. Το δεύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε μετά από καυγά εάν εντοπίσετε πληγή στο σώμα του σκύλου σας είναι να ξεπλύνετε με πολύ κρύο νερό την πληγή και να χρησιμοποιήσετε ήπιο αντισηπτικό διάλυμα.

3. Σε περίπτωση που το σκυλάκι σας αιμορραγεί πολύ και μόνο τότε, προσπαθήστε να σταματήσετε την αιμορραγία πιέζοντας την πληγή με βαμβάκι ή κομπρέσα εμποτισμένη με κρύο νερό. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται καθ’ οδόν για το γιατρό. Μόνο εκείνος ξέρει να σας συμβουλέψει σωστά γι' αυτό και πρέπει να επικοινωνήστε μαζί του αμέσως και να μεταφέρετε το σκυλάκι σας στο ιατρείο του. 

4. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσετε το άνοιγμα της πληγής, ώστε τυχόν υγρά και πύον να είναι δυνατόν να φύγουν και σε καμία περίπτωση δεν ράβετε τη πληγή!


Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας υποστεί δαγκωμα φιδιου:

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair