Εκπαίδευση σκύλου για τουαλέτα

Εκπαίδευση σκύλου για τουαλέτα

Η εκπαίδευση ενός σκύλου για τουαλέτα είναι μια από τις πιο κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων κατά την πρώτη τους υιοθεσία.
Είτε το σκυλί σας είναι ακόμα κουτάβι είτε ενήλικας, είναι πολύ πιθανόν να συμβεί κάποιο ατύχημα που θα πρέπει να καθαρίσετε. Δυστυχώς, αν και στη θεωρία η συγκεκριμένη εκπαίδευση είναι πολύ απλή, η εκπαίδευση του σκύλου για τουαλέτα είναι μια χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία, ειδικά αν δεν υπάρχει η κατάλληλη καθοδήγηση.

Υπάρχουν 4 βασικά βήματα για να ακολουθήσετε:

  1. Κρατήστε το κουτάβι μαζί σας ανά πάσα στιγμή μέχρι να ολοκληρώσετε την εκπαίδευση. Εάν δεν μπορείτε να το παρακολουθείτε συνέχεια, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα κλουβί περίφραξης.
  2. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο κίνητρο και ανταμοιβή. Αυτό είναι συνήθως μια λιχουδιά, διότι στα περισσότερα σκυλιά δεν είναι αρκετό κίνητρο ο έπαινος ή ένα παιχνίδι. Κρατήστε μαζί σας λιχουδιές ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορείτε να ανταμείψετε τον σκύλο μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
  3. Να βγαίνετε έξω με το κουτάβι σας κάθε μια ώρα. Η επανάληψη και η συνέπεια είναι το κλειδί. Όσο πιο συχνά ανταμείβετε τον σκύλο για τη σωστή του συμπεριφορά, τόσο πιο γρήγορα θα το καταλάβει. Αν ο σκύλος ανταμείβεται για τουαλέτα στη σωστή θέση μια φορά στις 24 ώρες, θα χρειαστεί πολύ περισσότερο χρόνο για να μάθει.
  4. Να είστε υπομονετικοί και συνεπείς και να αποφεύγετε την τιμωρία. Η τιμωρία του σκύλου μετά από ένα ατύχημα δεν θα του διδάξει τίποτα, εκτός από το ότι θα πρέπει να φοβάτε. Αν συμβεί κάποιο ατύχημα, απλώς προσπεράστε το και προσπαθήστε να βγάζετε τον σκύλο σας έξω συχνότερα.

Ειδικά πατάκια/βάσεις ή εφημερίδα

Πολλοί υποστηρίζουν τη χρήση μιας εφημερίδας για να διδάξουν στο κουτάβι τη σωστή θέση για τουαλέτα. Μόλις το κουτάβι ξεκινήσει και ανακουφίζεται στο συγκεκριμένο σημέιο, μπορείτε να αρχίσετε να μετακινείτε την εφημερίδα ή το πατάκι όλο και πιο κοντά στη πόρτα. Αν και αυτή η τεχνική θα λειτουργήσει θα πρέπει να μάθετε στο σκύλο σας να χρησιμοποιεί την εφημερίδα, και μετά ξανά από την αρχή όταν αρχίσετε να πηγαίνετε έξω.
Είναι ευκολότερο να δοκιμάσετε τη συμπεριφορά που θέλετε από την αρχή, αντί να διδάξετε στο κουτάβι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μόνο πλεονέκτημα που θα έχετε με τα πατάκια ή την εφημερίδα είναι ότι κάνουν το καθάρισμα πιο εύκολο.

Πως μπορώ να ξέρω ότι το κουτάβι μου χρειάζεται τουαλέτα;

Τα κουτάβια χρειάζονται τουαλέτα πολύ πιο συχνά από ό, τι τα ενήλικα σκυλιά. Έχουν μικρές κύστες και κανένα ένστικτο για να «κρατηθούν». Τα μεγαλύτερα σκυλιά χρειάζονται τουαλέτα μετά το ξύπνημα, 10-20 λεπτά μετά το φαγητό, μετά το παιχνίδι και μερικές φορές μετά τη βόλτα.
Μπορεί να χρειαστεί να βγάζετε έναν ενήλικο σκύλο έξω κάθε 2 ώρες, ενώ ένα κουτάβι πρέπει να βγαίνει έξω κάθε μια ώρα για να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Μερικά προειδοποιητικά σημάδια είναι οι κυκλυκές κινήσεις ή η όσφρηση του έδαφους.

Επιπλέον συμβουλές

  • Ορίστε ένα ξυπνητήρι. Κατά τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης, ορίστε ένα χρονόμετρο ή ξυπνητήρι στο τηλέφωνό σας για να σας υπενθυμίζει να βγάλετε το σκύλο έξω κάθε 1-2 ώρες. Αν εξακολουθούν να συμβαίνουν ατυχήματα, εντείνετε τη συχνότητα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα λουράκι. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος θα είναι πάντα δίπλα σας ώστε να τον προσέχετε, είναι να συνδέσετε το λουράκι του στη ζώνη ή στη καρέκλα σας. Αν το κουτάβι τρυγυρίζει ελεύθερο, οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα το δείτε όταν χρειάζεται να πάει έξω.
  • Καθιερώστε ένα συνθηματικό. Μόλις ο σκύλος ξεκινά και ανακουφίζεται, πείτε μια λέξη ή κάντε έναν ήχο ώστε να συνδυάσετε αυτή τη συμπεριφορά με τη συγκεκριμένη εντολή. Δεν χρειάζεται καθόλου επιπλέον δουλειά και θα σας βοηθήσει τις κρύες νύχτες του χειμώνα να τελειώνετε πιο γρήγορα.
  • Διαλέξτε μόνο ένα σημείο για τουαλέτα. Επιλέξτε μια μικρή περιοχή μέσα στην αυλή και ορίστε την ως το σημείο τουαλέτας. Αυτό θα σταματήσει όλες τις καφέ κηλίδες στο γρασίδι και θα κρατήσει το χώρο πιο καθαρό.
  • Ανταμοιβή! Προκειμένου να παρακινήσετε το σκύλο σας, χρησιμοποιήστε πολύτιμες ανταμοιβές. Αν και τα σκυλιά ανταποκρύνονται συνήθως σε οποιονδήποτε έπαινο, στην περίπτωση της εκπαίδευσης για τουαλέτα πρέπει να τα δώσετε όλα. Πρέπει, επίσης, να το κάνετε πολύ γρήγορα για να γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο ανταμοίβεται. Όσο μεγαλύτερο είναι το κίνητρο, τόσο πιο σκληρά θα εργάζεται ο σκύλος σας για να το αποκτήσει.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair