Τα 10 πιο μικρόσωμα σκυλιά

Τα 10 πιο μικρόσωμα σκυλιά

Αν σκέφτεστε να πάρετε στο σπίτι σας έναν μικρόσωμο σκύλο μόνο και μόνο επειδή είναι χαριτωμένος, χαδιάρης και ήσυχος , τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Ό,τι τους λείπει σε μπόι το αναπληρώνουν με αλαζονεία. Σίγουρα τα μικρά σκυλιά είναι χαριτωμένα και χαδιάρικα, αλλά δεν έχουν όλες οι μικροσκοπικές ράτσες πράες προσωπικότητες. Ακριβώς όπως και οι άνθρωποι, η κάθε ράτσα σκύλων έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα., επομένως, καλό θα είναι να ενημερωθείτε πρώτα για τα βασικά τους χαρακτηριστικά και μετά να αποφασίσετε.
Αυτές είναι οι 10 πιο αγαπημένες ράτσες μικρόσωμων σκύλων:
Animalcity.gr - Skye Terrier Icon10. Σκάι Τερριέ (Skye Terrier). Αυτή είναι μια ράτσα σκύλων που δεν πρέπει να επιλέξετε, αν έχετε στο σπίτι σας και γάτα. Τα Σκάι Τερριέ αντιπαθούν τα αιλουροειδή. Από την άλλη, πρόκειται για μια ράτσα εξαιρετικά αξιόπιστη που τα πηγαίνει πολύ καλά με τους ανθρώπους και είναι υπέροχη επιλογή για οικογενειακό κατοικίδιο.
Animalcity.gr - Pekingese Icon9. Πεκινουά (Pekingese). Αυτός ο μικρός, αλλά άγριος σκύλος είναι μια πιστή συντροφιά και πολύ καλός φύλακας. Τα Πεκινουά έχουν επιθετική προσωπικότητα που τα καθιστά ακατάλληλα για οικογένειες με παιδιά ή άλλα κατοικίδια ζώα. Πέραν αυτού πρέπει να έχετε υπόψη ότι το παχύ του τρίχωμα απαιτεί καθημερινή περιποίηση.
Animalcity.gr - Dachshund Icon8. Ντάτσχουντ (Dachshund). Τα Ντάτσχουντ είναι εξαιρετικοί φύλακες και -είτε το πιστεύετε είτε όχι- αναπαρήχθηκαν με σκοπό να εξοντώνουν τα διάφορα ζωύφια! Δένονται πολύ με τα μέλη της οικογένειας, αλλά μπορεί να γίνουν επιθετικά με τα άγνωστα παιδιά. Είναι τολμηρά, περιπετειώδη με πολλή περιέργεια. Επίσης, αγαπούν το σκάψιμο, το κυνήγι και την παρακολούθηση και το ψάξιμο βάσει της μυρωδιάς.
Animalcity.gr - Bichon Frise Icon7. Μπισόν Φριζέ (Bichon Frise). Η μικροσκοπική αυτή ράτσα τα πηγαίνει πολύ καλά με τα υπόλοιπα ζώα, αλλά και τα παιδιά. Γνωστά για το λευκό φουσκωτό τους τρίχωμα και το ιδιαίτερό τους όνομα τα Μπισόν Φριζέ θεωρούνται σκυλιά ενεργητικά και εύκολα εκπαιδεύσιμα. Σε γενικές γραμμές είναι μια υπέροχη επιλογή ράτσας για οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα.
Animalcity.gr - Shih-Tzu Icon6. Σιχ Τσου (Shih Tzu). Αν και πρόκειται για μια ράτσα που δε χάνει το τρίχωμά της, η γούνα της απαιτεί καθημερινή περιποίηση. Τα Σιχ Τσου, επίσης γνωστά και σαν μίνι λιονταράκια, είναι πολύ φιλικά και είναι άλλη μια εξαιρετική επιλογή για οικογένειες με παιδιά.

Animalcity.gr - Maltese icon5. Μαλτέζ (Maltese). Είναι μια ράτσα εξαιρετική για όσους έχουν προβλήματα με αλλεργίες καθώς δε χάνουν πολύ τρίχωμα. Τα Μαλτέζ είναι σκυλάκια φιλικά με τους ανθρώπους και τους άλλους σκύλους και συχνά τα πηγαίνουν καλά και με τις γάτες. Δεν τους αρέσει να μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνα αφού έχουν εκτραφεί ως σκύλοι συντροφιάς.
Animalcity.gr - Jack-Russell-Terrier Icon4. Τζακ Ράσελ Τερριέ (Jack Russell Terrier). Μην επιλέξετε αυτή τη ράτσα, αν ζητάτε έναν σκύλο ήσυχο που του αρέσει να χαλαρώνει και να τον πειρποιούνται όλη μέρα. Τα Τζακ Ράσελ Τερριέ είναι σκυλιά ενεργητικά που αγαπούν να πηδούν πάνω στα έπιπλα, να τρέχουν γύρω γύρω και γενικώς να κάνουν θορυβώδη ζωή. Ωστόσο, με κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν να κατέβουν οι τόνοι και να γίνουν πιο ήρεμα.
Animalcity.gr - Boston Terrier Icon3. Τερριέ Βοστώνης (Boston Terrier). Πρόκειται για μια ράτσα εξαιρετική για οικογένειες. Τα Τερριέ της Βοστώνης είναι φιλικά, αγαπούν τα παιδιά και δεν απαιτούν πολλή περιποίηση. Σας προειδοποιούμε, ωστόσο, ότι τους αρέσει πολύ να παίζουν με τα διάφορα είδη οικιακής χρήσης και να μασούν αντικείμενα. Μάλλον θα πρέπει να κρατήσετε όσα δε θέλετε να καταστρέψουν μακριά τους.
Animalcity.gr - Chihuahua Icon2. Τσιουάουα (Chihuahua). Αν και το παρουσιαστικό τους ξεγελάει, τα Τσιουάουα είναι αρκετά επιθετικά και δεν τα πάνε καλά με τα παιδιά (ίσως δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι με παιδιά) και τους αγνώστους. Είναι απαιτητικά και θορυβώδη και μπορούν να γαβγίζουν ακατάπαυστα σε άλλα σκυλιά. Ωστόσο, πριν τα απορρίψετε, λάβετε υπόψη πως πρόκειται για σκυλιά πιστά και στοργικά και μετά από μια περίοδο προσαρμογής μπορούν να συνυπάρξουν με τις γάτες.
Animalcity.gr - Pomeranian Icon1. Πομεράνιαν (Pomeranian). Τα Πομεράνιαν είναι αξιολάτρευτα και ευγενικά σκυλιά με μαλακό τρίχωμα. Τους αρέσει πολύ το παιχνίδι, όπως και τα παιδιά, και αγαπούν να παίζουν μαζί τους. Παρόλα αυτά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι με πολύ μικρά παιδιά, επειδή χάνουν πολύ τρίχωμα.
Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλά μικρά σκυλιά για όλα τα γούστα και για κάθε τρόπο ζωής. Το ζητούμενο είναι τι ακριβώς ζητά ο καθένας. Τέλος, καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι πολλές ράτσες έχουν διασταυρωθεί μεταξύ τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια προκαλώντας διάφορες συγγενείς ανωμαλίες στα βασικά χαρακτηριστικά. Έτσι, αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε έναν σκύλο που προέρχεται από τη διασταύρωση κάποιων ρατσών, ρωτήστε κάποιον αξιόπιστο εκτροφέα.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair