Στειρωση σκυλου - Πως να τον περιποιηθείτε σωστά μετά τη διαδικασία

Στειρωση σκυλου

Στειρωση σκυλου - Πως να τον περιποιηθείτε σωστά μετά τη διαδικασία


Η στείρωση του σκύλου έλαβε τέλος και τώρα μπαίνετε στη διαδικασία της ανάρρωσης. Φυσιολογικό είναι μετά την επέμβαση νιώθει άτονο, κουρασμένο και φυσικά τα ράμματα στην τομή να του προκαλούν πόνους. Ακολουθήστε τα παρακάνω βήματα και θα βοηθήσετε πολύ το σκύλο σας να επανέλθει στους φυσιολογικούς του ρυθμού γρήγορα...

1. Η στειρωση τελείωσε. Το σκυλάκι σας θα παραμείνει στο ιατρείο για ορισμένες ώρες έως ότου συνέλθει από τη νάρκωση και οι γιατροί σιγουρευτούν ότι όλα πάνε καλά. Πριν σας στείλει ο γιατρός στο σπίτι σιγουρευτείτε ότι έχετε κατανοήσει όλες τις οδηγίες που θα σας δώσει. Στα σκυλάκια που στειρώνονται χορηγείται αντιβίωση καθώς και παυσίπονα. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι τα προμηθευτήκατε όλα και έχετε κατανοήσει τις δοσολογίες. 

2. Η μεταφορά του σκύλου πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή. Μην επιτρέψετε στο σκυλάκι σας να επιχειρήσει μόνο του την είσοδο στο αυτοκίνητο ούτε την έξοδό του, μιας και αυτό θα του προκαλέσει πόνο και ίσως του δημιουργήσει πρόβλημα στα ράμματα. Βάλτε το με προσοχή στο αυτοκίνητο και βγάλτε το επίσης προσεκτικά. Εάν ο σκύλο σας είναι μεγαλόσωμος μπορείτε να τον μετακινήσετε με τη βοήθεια ενός φίλου. 

3. Παρόμοια προσοχή σας συμβουλεύω να επιδείξετε και στις σκάλες. Ο σκύλος μετά την επέμβαση νιώθει ζάλη και δεν μπορεί να ισορροπήσει καλά. Ανεβείτε στον όροφο σας με το ασανσέρ ή, εάν ο σκύλος σας δε μπαίνει σε ασανσέρ, σταθείτε από πίσω του ενώ ανεβαίνει τις σκάλες ώστε να είστε σε ετοιμότητα να τον πιάσετε. 

4. Όταν φτάσετε στο σπίτι οδηγήστε το σκύλο σας στο κρεβάτι του. Επειδή τα σκυλάκια κρυώνουν μετά την επέμβαση βάλτε στο κρεβάτι του μια ζεστή κουβέρτα ή πετσέτες και σκεπάστε το σκύλο σας ώστε να μη κρυώνει. 

5. Η ταλαιπωρία που υφίσταται το ζώο μετά την επέμβαση μπορεί να χαλάσει τη διάθεσή του. Γι’ αυτό το λόγο κρατήστε για 24 ώρες το σκύλο σας μακριά από άλλα κατοικίδια και μικρά παιδιά που μπορεί να το ενοχλήσουν. 

6. Η διατροφή του σκύλου πρέπει να είναι ελαφριά τις πρώτες 24 ώρες. Φυσικά, ο γιατρός θα σας πει ακριβώς τι πρέπει να φάει το σκυλάκι σας και ίσως σας δώσει ειδικές κονσέρβες για στειρωμένους σκύλους. Αυτό που μπορείτε να προσφέρετε στο σκυλάκι σας είναι ρύζι βρασμένο, σκέτο χωρίς τίποτα παραπανίσιο συνδυασμένο με άπαχο κοτόπουλο. Φροντίστε να δώσετε το ½ ή τα 2/3 της ποσότητας τροφής που δίνετε συνήθως στο σκύλο σας. Μη ξεχνάτε ότι είναι ήδη νηστικό μια ολόκληρη ημέρα. Η διατροφή του πρέπει να είναι ελαφριά ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμετού και ναυτίας. Εάν δε θέλει να φάει μην το πιέσετε. 

7. Μετά την επέμβαση ο σκύλος έχει την τάση να ουρεί συχνότερα. Φροντίστε ώστε κάθε 2-3 ώρες να το πηγαίνετε σε μέρος που να μπορεί να κάνει την ανάγκη του. Πολλά σκυλιά λόγω της αδυναμίας τους κατουράνε στο κρεβάτι τους και δεν είναι σε θέση να σταθούν δίπλα στην πόρτα ώστε να στείλουν το «μήνυμά» τους. Προνοήστε λοιπόν. 

8. Τέλος, ο γιατρός θα σας χορηγήσει ένα κολάρο που τοποθετείται στο λαιμό του σκύλου. Αυτό προστατεύει την πληγή του σκύλου και δεν του επιτρέπει να γλείψει την πληγή του.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair