Μη κόβεται τις ουρές και τα αυτιά των σκύλων!

Μη κόβεται τις ουρές και τα αυτιά των σκύλων!

Οι άνθρωποι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβληθούν σε μια αισθητική χειρουργική διαδικασία. Οι σκύλοι όμως δεν είναι τόσο τυχεροί. Επιλέγουν οι άνθρωποι για αυτούς και μάλιστα επιλέγουν συχνά επώδυνες και περιττές διαδικασίες, όπως το κόψιμο της ουράς και των αυτιών.

Οι άνθρωποι για να δώσουν σε ορισμένες φυλές τα “επιθυμητά” χαρακτηριστικά, απευθύνονται σε κτηνιάτρους οι οποίοι πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις που προκαλούν μεγάλο πόνο στα ζώα.

Η ηλικία στην οποία συνήθως κόβονται τα αυτιά των σκύλων είναι 8-12 εβδομάδες. Στο στάδιο αυτό της ανάπτυξής του, το τραύμα όλης αυτής της διαδικασίας έχει και ισχυρό ψυχολογικό αντίκτυπο στο κουτάβι. Οι ουρές κόβονται όταν είναι ακόμα ημερών το κουτάβι, ηλικία που πολλές φορές δεν επιτρέπεται να πάρει αναισθητικά και παυσίπονα για να ανακουφιστεί από τον πόνο.

Η εκτέλεση των περιττών αυτών χειρουργείων, γίνονται μόνο και μόνο γιατί κάποια στιγμή ήταν “στη μόδα”! Δεν γίνονται για λόγους υγείας, δεν γίνονται γιατί οφελούν με κάποιο τρόπο το σκυλάκι. Προφανώς η ουρά και τα αυτάκια που έχουν όπως και αν είναι τους χρησιμεύουν, αλλιώς δεν θα γεννιόντουσαν έτσι.

Άραγε οι υποστηρικτές της βάναυσης αυτής διαδικασίας σκέφτηκαν ποτέ ότι τα αυτάκια και η ουρά του ζώου είναι πολύ ισχυρά μέσα για να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο και να εκφράσουν συναισθήματα;

Στη χώρα μας απαγορεύεται το κόψιμο της ουράς και των αυτιών των σκύλων με νόμο από το 1992. Αν αντιληφθείτε κάποιον κτηνίατρο που πραγματοποιεί τέτοιες επεμβάσεις να το καταγγείλετε! Το δίκιο είναι με το μέρος σας, γιατί είναι παράνομο!

Βέβαια, αν και ο νόμος αυτός ισχυεί εδώ και 20 χρόνια, επί της ουσίας δεν υπήρχε τιμωρία. Ακόμα και στα ακρωτηριασμένα ζωάκια επιτρεπόταν η συμμετοχή τους σε εκθέσεις. Ενώ ο νόμος το απαγόρευε, κανένας δεν ασκούσε διώξεις στα αφεντικά των ταλαιπωρημένων αυτών ζώων, αντιθέτως μπορεί να επιβραβεύονταν κιόλας. Πλέον όμως, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο (4039/2012) απαγορεύεται ρητά η συμμετοχή τους και οποισδήποτε υποβάλλει το ζώο του σε τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις-ακρωτηριασμούς θα διώκεται ποινικά.

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair