Πως να κατασκευάσετε ένα σκυλόσπιτο

Πως να κατασκευάσετε ένα σκυλόσπιτο

Οι σκύλοι έχουν γίνει κομμάτι της ζωής πολλών ανθρώπων. Εκατοντάδες βοηθούν άτομα με αναπηρία καθημερινά. Μερικοί υπηρετούν στο στρατό και σώζουν ζωές. Χιλιάδες ακόμα είναι αγαπημένα κατοικίδια και ανεκτίμητα κομμάτια οικογενειών. Έτσι, είναι φυσιολογικό να θέλετε το καλύτερο γι' αυτόν. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείτε να τον έχετε στο σπίτι μαζί σας και έχετε επιλέξει να ζει στην αυλή, η παροχή ενός άνετου καταφύγιου συνιστάται ιδιαίτερα.
Το επόμενο ερώτημα είναι πώς να φτιάξετε ένα σπιτάκι σκύλου που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες του; Αυτό το άρθρο θα σας μάθει ό,τι ακριβώς χρειάζεται να γνωρίζετε...

Τι πλεονεκτήματα έχει ένα σπιτάκι σκύλου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα σπιτάκι σκύλου είναι η καλύτερη επιλογή. Παρακάτω θα δείτε μερικούς από αυτούς:
  • Πρακτικό, αν αποφασίσετε ότι ο σκύλος πρέπει να ζει έξω. Δεν έχει σημασία πόσο πολύ αγαπά κάποιος τον σκύλο του. Πολλές φορές δεν είναι πρακτικό να βρίσκεται ένας σκύλος μέσα στο σπίτι. Θα μπορούσε κάποιο άτομο της οικογένειας να φοβάται ή να είναι αλλεργικό. Ίσως ο σχεδιασμός του σπιτιού ή τα έπιπλα να μην είναι κατάλληλα για έναν σκύλο. Όποια και αν είναι η περίπτωση, ίσως να είστε στην ίδια κατάσταση.
  • Ένα πολύ καλό εργαλείο που παράλληλα διευκολύνει την εκπαίδευση. Μερικές φορές είναι αγχωτικό να φέρνετε έναν σκύλο στο σπίτι ο οποίος δε γνωρίζει ούτε τα βασικά. Θα μπορούσε να ουρήσει οπουδήποτε ή να προκαλέσει ζημιές στο σπίτι. Για να τον βοηθήσετε να συνηθίσει το καινούργιο του περιβάλλον, ένα σπιτάκι σκύλου είναι η καλύτερη επιλογή μέχρι να εκπαιδευτεί καλύτερα.
  • Ένας εναλλακτικός χώρος. Ακόμα και αν ο σκύλος σας ζει μέσα στο σπίτι, μπορεί να υπάρξουν φορές που θα προτιμήσει να μείνει έξω. Αν έχει πολύ ζέστη ή αν κουραστεί, ένα σπιτάκι είναι το ιδανικό μέρος να ξεκουραστεί για λίγο.

Γιατί να φτιάξετε ένα σπιτάκι σκύλου και να μην αγοράσετε ένα έτοιμο;

Σίγουρα υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από σπιτάκια σκύλου στην αγορά για κάθε είδους προϋπολογισμό. Μπορείτε να αγοράσετε ένα από κάποιο Pet Shop ή να βρείτε κάποιο στο διαδίκτυο κάνοντας απλώς μερικά κλικ. Γιατί, λοιπόν, να μπει κάποιος στη διαδικασία να φτιάξει ένα;

Εδώ σας παρέχουμε μερικούς από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους αυτή η λύση είναι πιο πρακτική:
  • Αν έχετε δεξιότητες ξυλουργικής και μπορείτε να προμηθευτείτε τα υλικά δωρεάν ή σε χαμηλό κόστος, τότε το χτίσιμο ενός σπιτιού για τον σκύλο είναι σίγουρα η πιο καλή επιλογή για τη τσέπη σας.
  • Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να ανακυκλώσετε διάφορα υλικά όπως παλιές παλέτες και να κάνετε λίγο καλό στο περιβάλλον.
  • Το να φτιάξετε ένα σπιτάκι από το μηδέν σας δίνει ελευθερία να το δημιουργήσετε όπως ακριβώς θέλετε. Το θέλετε ροζ; Είστε ελεύθερος να το βάψετε ροζ! Το θέλετε τόσο μεγάλο όσο το γκαράζ σας; Ο ουρανός είναι το μόνο όριο!
  • Ένα σπιτάκι σκύλου θεωρείται και μια εργασία αγάπης. Δαπανώντας χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε κάτι για τον τετράποδο φίλο σας, δείχνει και πόσο ιδιαίτερος είναι για εσάς.

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή ενός σκυλόσπιτου:

Πριν ξεκινήσετε την κατασκευή, υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά. Αν δεν δώσετε χρόνο στις σκέψεις αυτές μπορεί το σπιτάκι του σκύλου να καταλήξει μια κακή κατασκευή ή λάθος τοποθετημένο. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς θα πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε:

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
Το να βρείτε ένα σημείο είναι εύκολο. Πρέπει να κοιτάξετε για μια δροσερή και σκιερή θέση. Όμως, θα πρέπει να σκεφτείτε, επίσης, και την αλλαγή των εποχών, καθώς η περιοχή μπορεί να είναι δροσερή και σκιερή το καλοκαίρι, αλλά θα μείνει στεγνή και άνετη για τους χειμερινούς μήνες; Βασικά, θα πρέπει να βρεθεί μια θέση για το σπίτι του σκύλου που δεν θα είναι πάρα πολύ εκτεθειμένη στα καιρικά φαινόμενα.

Επιπλέον, ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε είναι να μην βρίσκεται το σπίτι σε σημείο όπου λιμνάζει το νερό της βροχής. Η υγρασία δεν είναι καλή για την άνεση του σκύλου, ούτε για την υγεία του.

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ:
Ο καλύτερος τρόπος για να καθοριστεί το σωστό μέγεθος για το σπιτάκι είναι να μετρήσετε το βάρος και το ύψος του σκύλου που θα ζει σε αυτό. Τα σπιτάκια των σκύλων δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα. Θα πρέπει απλώς να υπάρχει αρκετός χώρος για να σταθούν σε αυτό. Θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορεί ο σκύλος να ξαπλώσει αλλά και να αλλάξει πλευρά άνετα. Σημειώστε, τέλος, πως ακόμα και αν έχετε ελευθερία στο μέγεθος του σπιτιού, αν αυτό δεν είναι καλά μονωμένο, το κατοικίδιό σας θα νιώθει έντονα το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και τη ζέστη το καλοκαίρι.

Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα μόνιμο σπιτακι σκυλου, αλλά ο δικός σας είναι ακόμα κουταβάκι, τότε λάβετε υπόψη και την ανάπτυξή του.

ΥΠΕΡΥΨΩΜΕΝΟ Η ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ;

Η απόφαση αυτή θα εξαρτηθεί από την περιοχή που έχετε επιλέξει για το σπιτάκι του σκύλου. Αν δεν υπάρχει θέμα με νερά που λιμνάζουν, με λάσπη ή χιόνι, τότε το επίπεδο σπίτι θα είναι εντάξει. Ωστόσο, αν υπάρχει έστω και μικρή πιθανότητα, θα πρέπει να το κατασκευάσετε υπερυψωμένο.

Πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε;

Ακόμα κι αν πρόκειται να το κατασκευάσετε μόνοι σας, υπάρχουν πάλι κάποια -έστω και ελάχιστα- χρήματα που πρέπει να ξοδέψετε. Ίσως χρειαστούν καρφιά ή μερικές ξύλινες σανίδες για να ολοκληρωθεί το έργο. Σκόπιμο είναι να υπάρχει ένα σχέδιο προϋπολογισμού για να αποφύγετε τις οικονομικές εκπλήξεις αργότερα.

Υλικά που χρειάζονται και που θα τα βρείτε

Τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε εξαρτώνται κυρίως από το σχέδιο που θα ακολουθήσετε αργότερα. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά:
  • Ξύλο. Το ξύλο είναι θαυμάσιο για τη δημιουργία ενός σωστά αεριζόμενου σκυλόσπιτου. Το πλαστικό ή το μέταλλο τείνουν να γίνονται πολύ ζεστά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η χρήση ξύλου είναι, επίσης, μια πολύ καλή επιλογή δεδομένου ότι μπορείτε και να ανακυκλώσετε διάφορα κομμάτια από παλιά έπιπλα.
  • Μόνωση. Ο σκύλος σας είναι σημαντικός για σας οπότε φυσικά και θα θέλατε να είναι άνετος μέσα στο μικρό του σπίτι. Μια επιπλέον στρώση από μονωτικό πάνελ στην οροφή και τους τοίχους θα κάνει μεγάλη διαφορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα.
  • Μπογιά. Θα τη χρειαστείτε, αν θέλετε να φαίνεται όμορφο το σπίτι του σκύλου σας. Ελέγξτε, όμως, προσεκτικά την ετικέτα στο δοχείο και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τοξικές χημικές ουσίες σε περίπτωση που ο σκύλος μασήσει κάποιο ξύλο.
  • Καρφιά, βίδες, σφυρί, πριόνι και άλλα εργαλεία ξυλουργικής. Για καρφιά και βίδες η καλύτερη επιλογή είναι τα αδιάβροχα. Αυτά δεν σκουριάζουν εύκολα και θα συμβάλλουν στη μεγάλη διάρκεια ζωής της κατασκευής. Όσο για τα εργαλεία, επιλέξτε καλής ποιότητας που θα σας βοηθήσουν να τελειώσετε γρήγορα χωρίς να σας εκθέτουν σε κίνδυνο.

Οδηγός 01 - Κατασκευάζοντας ένα απλό σκυλόσπιτο

Οδηγός 02 - Κατασκευάζοντας ένα μονωμένο σπιτάκι σκύλου

Οδηγός 03 - Σπιτάκι σκύλου από παλέτες



ΠΗΓΗ: https://www.animalcity.gr/

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair