Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλων κολυμβητών

Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλων κολυμβητών

Συχνά λέγεται πως όλοι οι σκύλοι ξέρουν να κολυμπούν από τη γέννησή τους -τουλάχιστον ξέρουν πως να κάνουν “κουπί”. Αν και αυτό μπορεί να μην αληθεύει -κι αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει ποτέ να πετάξετε έναν σκύλο σε μια λίμνη, πισίνα ή στη θάλασσα-, υπάρχουν ορισμένες ράτσες σκύλων που έχουν συχνά μεγαλύτερες κολυμβητικές ικανότητες. Οι σκύλοι αυτοί προέρχονται από γενιές προγόνων που ανατράφηκαν και εκπαιδεύτηκαν να ανακτούν αντικείμενα από το νερό. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις 10 πιο γνωστές ράτσες σκύλων – κολυμβητών:
Animalcity.gr - Standard Poodle Icon1. Κανονικό Κανίς (Standard Poodle). Το όνομα αυτής της ράτσας προέρχεται στην πραγματικότητα από τη γερμανική λέξη “pudeln” που σημαίνει “να πλατσουρίζουν”. Ας ελπίσουμε πως το δικό σας Κανίς δε θα τινάζει το νερό από το τρίχωμά του στα μάτια σας… Είναι τόσο ενοχλητικό!
Animalcity.gr - Newfoundland Icon2. Νιουφάουντλαντ (Newfoundland). Μην ξεγελιέστε από το μέγεθός του! Η ράτσα αυτή των ακτών της Νέας Γης ήταν δημοφιλής για εργασία στην ξηρά και στο νερό. Ανάμεσα στις αρμοδιότητές της ήταν η διάσωση περιπλανώμενων κολυμβητών. Στην πραγματικότητα, η ικανότητα των σκύλων αυτών να σώζουν από τον πνιγμό τους κατέστησε μια εποχή αναγκαίους στους ναυαγοσωστικούς σταθμούς κατά μήκος των ακτών της Βρετανίας.
Animalcity.gr - Chesapeake Bay Retriever Icon3. Τσέζαπικ Μπέι Ριτρίβερ (Chesapeake Bay Retriever). Το Τσέζαπικ Μπέι Ριτρίβερ θεωρείται συχνά ως ο πιο “σκληρός” επαναφορέας αντικειμένων από το νερό. Μπορούν να κολυμπήσουν και να βουτήξουν ακόμα και μέσα σε παγωμένο νερό. Αυτό είναι πιθανόν να οφείλεται στο τρίχωμά τους που είναι σχεδόν αδιάβροχο έχοντας πυκνό υπόστρωμα και τραχειά ανθεκτική στον άνεμο εξωτερική επιφάνεια.
Animalcity.gr - English Setter Icon4. Αγγλικό Σέττερ (English Setter). Τα Αγγλικά Σέττερ συχνά αισθάνονται περισσότερο ως σπίτι τους το νερό παρά τη στεριά. Εκτρεφόταν αρχικά ως ράτσα σκύλων που θα εντοπίζει και θα ανακτά πουλιά σε 
αγγλικούς αγώνες (english moors).

Animalcity.gr - Irish Water Spaniel Icon5. Ιρλανδικό Σπάνιελ νερού (Irish Water Spaniel). Μία από τις παλιότερες ράτσες Σπάνιελ σήμερα, το Ιρλανδικό Σπάνιελ νερού αναπαρήχθη αρχικά ως ένα αθλητικό σκυλί που μπορεί να ανακτά και αντικείμενα από το νερό. Το πανέμορφο διπλό του τρίχωμα και οι σφιχτές του μπούκλες το βοηθά να ανταπεξέρχεται στις δύσκολες και σκληρές εξωτερικές συνθήκες.
Animalcity.gr - Irish Setter Icon6. Ιρλανδικό Σέττερ (Irish Setter). Το Ιρλανδικό Σέττερ είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού των καλύτερων χαρακτηριστικών διαφόρων ρατσών όπως Αγγλικό Σέττερ, Πόιντερ, Ιρλανδικό Τερριέ και Ιρλανδικό Σπάνιελ νερού. Είναι διασκεδαστικός τόσο στο νερό, όσο και στο πεδίο.

Animalcity.gr - Portuguese Water Dog Icon7. Πορτογαλλικό νερόσκυλο (Portuguese Water Dog). Η ράτσα αυτή εντοπίστηκε στις πορτογαλλικές ακτές και χρησιμοποιήθηκε κυρίως με σκοπό να συγκεντρώνει ψάρια στα δίχτυα, να ανακτά χαμένο εξοπλισμό ψαρέματος, αλλά και ως μεταφορέας (κούριερ) αντικειμένων από βάρκα σε βάρκα. Στις μέρες μας τα πορτογαλικά νερόσκυλα είναι εξίσου χαρούμενα παίζοντας σε μια πισίνα στην αυλή ενός σπιτιού.
Animalcity.gr - Labrador Retriever Icon8. Λαμπραντόρ Ριτρίβερ (Labrador Retriever). Το πιο δημοφιλές και αγαπημένο σκυλί στην Αμερική τυγχάνει να είναι και μία από τις καλύτερες κολυμβητικές ράτσες σκύλων. Αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι προγονικά το Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι συνδυασμός σκύλων αλίευσης και ανάκτησης των περιοχών Νέα Γη και Λαμπραντόρ.
Animalcity.gr - Golden Retriever Icon9. Γκόλντεν Ριτρίβερ (Golden Retriever). Η ράτσα αυτή ανήκει στις αθλητικές ράτσες σκύλων και αναπαρήχθη αρχικά ως ανθρώπινος σύντροφος στο κυνήγι για την ανάκτηση υδρόβιων πτηνών. Σήμερα συνεχίζει να είναι από τα αγαπημένα των κυνηγών, αλλά και των οικογενειών που θέλουν έναν σκύλο που αγαπά το νερό και το κολύμπι!
Animalcity.gr - Nova Scotia Duck Tolling Retriever10. Ριτρίβερ Νέας Σκωτίας (Nova Scotia Duck Tolling Retriever). Πρόκειται για την πιο μικρόσωμη ράτσα σκύλων ανάκτησης αντικειμένων. Αναπαρήχθη αρχικά στη νότια Σκωτία ως δέλεαρ και για την ανάκτηση υδρόβιων πτηνών στις ακτές.

ΠΗΓΗ: https://www.animalcity.gr/

 

Ένας σκύλος για σένα © 2012 | Designed by Cheap Hair Accessories

Thanks to: Sovast Extensions Wholesale, Sovast Accessories Wholesale and Sovast Hair